NETFLİX EĞLENCELİ DİZİLERDEN SEÇMELER

  SİNEMA/DİZİ GÜNLÜĞÜ  


249-AŞK VE ANARŞİ



+18 İsveç dizisi. Stokholm'de çekilmiş. Bir yayınevi ve küresel popüler kültüre direnişi, aşk oyunları, sanat dünyasındaki tacizlere kadar bir çok konuya değiniyor. Ortalama yarım saat 8 bölüm, tek sezon. Güzel bir dizi... Yakın zamanlarda ülkemizde de eril faillik adı altında hafifleştirilmeye çalışılan Edebiyat dünyasındaki taciz olaylarının evrenselliği üzerine düşünülerek de izlenebilir. Ha bir şey diyor mu, hayır. Zaten bu gün eğlenceli dizilerden bahsedeceğiz.    

250- EMİLY İN PARİS 


Günümüzde sosyal medya üzerindeki etkiyi kabulde zorlanan köklü bir Fransız şirketine Amerika'dan gelen azimli bir genç kadının Paris'te tutunma macerası. Son derece keyifli. Aynı gün bitirenler çok.










251-VALERİA

Yine eğlenceli bir dizi. İspanyol yapımı. Kız kardeşlik, ilişkiler, aşklar, aldatmalar, aldatılmalar üzerine bir dizi. Kadınların konusu, erkeklerin de çeşitli güzel ve eğlenceli kadın izleme merakı ile yayınlandığında ilk sıralara fırlayan bir yapım.












252-VİRGİN RİWER

Aynı adlı romandan uyarlanmış, romantik, olağan üstü her hangi bir olayın olmadığı, dinlendirici 10 bölümlük yumuşacık bir dizi.

253-BROKLYN NİNE-NİNE



Gülmek isteyenler için yine doğru adreslerden polisiye komedi.










254-HOW I MET YOUR MOTHER 

En keyifli sitcomlardan olan bu dizi tutkunlarınca defalarca izlenenlerden olup önerilir.










255-FRENDS

Tüm zamanların en çok seyredilen, sevilen dizisi on sezonu ile birlikte artık Netflix'te değil blue tv'de. 







256-THE GOOD PLACE





Bir nevi cennet olarak düşünülen bir yere yanlışlıkla gelen bir kadının gönderilmemek için yalanlar söylediği, Netfilx'te şimdiye kadar en saçma bulduğum dizi. Gülemedim, türü komediymiş, seveni de oluyor elbette, bunlar tamamen şahsi fikirlerim.












257-WHİTE LİNE


Kardeşinin ölümünün üzerindeki sır perdesini aralamak için İbiza'ya giden bir İngiliz'in yaşadıkları, polisiye, suç, dram.  










258-GYPSY


Hastalarının hayatına gizlice sızan ve bunu fantazi boyutuna taşıyarak tehlikeli bir oyun oynayan psikiyatristin macerası. Yorucu.














259-ATİYE 1-2

Hepimizin merakla beklediği Türk yapımlarından olsa da ben özellikle ikincisini daha eksik buldum. Zor bir konu ama yine de daha iyi bir yapım olabilirdi. Alt yapısı olmalı insanın ki boşlukları doldursun. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bırak Dağınık Kalsın sitesinde Çam Ağacının Gölgesinde vardı

  *Çam Ağanının Gölgesinde, Handan Kılıç’ın 2022 yılında çıkan romanı. Yazarın bu ilk roman fakat daha önce yayınlamış öyküleri var. Bir ilk...