Assassin's Creed Netflix'te

 SİNEMA GÜNLÜĞÜ 286. FİLM



Assassin's Creed ciddi sayıda hayranı olup çok oynanan bilgisayar oyunlarından imiş. Oyunun bağımlıları için film nasıldı bilmiyorum ama farklı konusu ile ilgi çekici bir bilim kurgu olmuş. İnsanların atalarının kaderini yaşadığı, suikastçi, katil sıfatların tıpkı sağlık sorunları gibi genlerle gelecek nesillere aktarıldığı iddiasıyla yapılan araştırmalarda dünyadan şiddeti silmek amacını perde yapıp aslında gücü elinde tutma mücadelesinin verildiğini gördüğümüz film görsel efektleri, ses düzeni itibariyle sinemada izlemeye çok uygun. 


İnsan yedi göbek sülalesinin huyunu taşır derler ya, yani kendi bilinçaltımız sandığımız kolektiften yansıyanla beraber üst soylarımızdan 256 kişinin de korkuları, umutları, bitmemiş hikayeleri yükümüz imiş. Kendimizi tanıyamadan hayatın geçip gitmesi bu yüzden olabilir. 

Farelerde yapılan bir araştırmada ise bu gen aktarımı ile tekrarlanan kaderlerin kesişmesi durumu 7 göbek değil 80 kat üst atalara kadar varmış. Bizde de durum farelerle paralel çıkıyor ya genelde bu durumda iş Hz. Adem ile Hz. Havva'ya varır. Zaten bütün katillerin de ilk kan döken Kabil'in soyundan geldiği iddia edildiğine göre filmde bilimsellik diye peşine düşünülen konu spritüal akımlarla da aynı konular üzerinden ilerliyor.   

İspanyolların Endülüs'te yaptıkları katliamları kısmen de olsa anlatan filmde özgür iradenin önemini bir kez daha görüyoruz. 

Spoiler vermiyorum. İzlediğinizde teknik yönden beğeneceğiniz garanti ama senaryo daha sağlam daha detaylı yazılabilirdi. Karakterler daha derin işlenerek oyunu bilmeyenlere de daha kolay anlama şansı verilebilirdi diye düşünüyorum. Yine de Netfix'te iyi filmlerden sayılır. 

Amazon Prime' da da yer alıyor.

İyi seyirler.   

22/8/2021

Handan Kılıç

İzmir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bırak Dağınık Kalsın sitesinde Çam Ağacının Gölgesinde vardı

  *Çam Ağanının Gölgesinde, Handan Kılıç’ın 2022 yılında çıkan romanı. Yazarın bu ilk roman fakat daha önce yayınlamış öyküleri var. Bir ilk...