Kahramanın Yolculuğu

 


Bir ömür boyu 

koşarsın yetiştiğin nasibindir. Koşmak da gerekmez derler aslında. “Nasipse gelir hintten Yemen’den nasip değilse ne gelir elden” demişler.  Yemen deyince aklıma gelen gülümsetiyor. Hani kahveler gecikince derler ya, “Bu kahve yemen den mi geliyor?” diye işte uzak diyarlardan develer üstünde bile gelirken nasibinse yolunu buluyor, mideyi şenlendiriyormuş.


 

Yemen’den sonra “Ana gibi yar olmaz Bağdat gibi diyar” sözü geldi aklıma:) Ana kısmı doğru da ne Bağdat kaldı ne dönüp dolaşıp gezdiğimiz dünya. 


Şimdinin de nasibi buymuş o vakit. 


Koşmalar zaman/saat içinde sınırlandı, mekandan soyutlandı. 


Ve internet bize koşmadan getirdi dünyaları. Küçücük hayatlarımıza pencere açtı. Nefes almak güzel... Kahve içmek de...


Ama koşu bandı aldatmacası gibi hiç bir yere götürmeden içimizde yürütüyor yolları hayat. Böylesi de güzel elbette. Düzenli olarak kullandığında nasıl koşu bandının faydasını görürsün bir yere varmasan da, evden açıldığın dünyalarda, tanıdığın gönüllerde okyanuslara dalarcasına geliştirebilirsin ciğerini. 


Olanda hayır varsa ve her şey ya kendi haliyle ya da bizi dönüştüreceği haliyle güzelse aslında koşmak kadar durmak da kıymetli. Durmayı içinde harekete dönüştebildiğinde tabi. Yoksa yattığımız yerden sürekli dizi izler sosyal medyada sörf yaparsak gelişip dönüşecek yerler de belli:) 


Sıkıldık da süreçten ama halen nasibimizi arama şansına sahibiz. Giden onca candan sonra şifalanacak dünyayı beklemekteyiz. Yeter ki sağlıkla canımız içinde olsun diye şükürdeyiz. 


Elbet yollar da açılır, koşmalar da canlanır. Çiçekler de açar, bahar da gelir, covid de biter. 


Dünya rutin yolculuğunu yapıyor. Biz de bir süreliğine eşlik ediyoruz işte. Nasibimize düşenleri yaşayıp yola devam edeceğiz. Bilmediğimiz bir yerden geldik, yine oraya döneceğiz. 


Nasibimiz, sağlıklı, huzurlu, bol olsun hayattan. Kahveler de Yemen’den değil artık, internetten. Alacağın yeri doğru seçersen gelir eline erkenden:)) 


Handan Kılıç

23/02/2021

 #koronagünlükleri 

#handankılıc

#hayatyaziyor

@behiyemalkoc la sabah sayfaları @sanalyazievi

3 yorum:

  1. Ne Bağdat kaldı nede Yemen.Ana gibi yăr olmazya hani , onlara sahip çıkalım bari.Hayattaki tüm annelerin ellerinden de ayaklarındanda öpmek isterdim.Ötelerdekilerinde mekanları cennet bahçesi olsun inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun Türker Bey, çok acı kadim medeniyetlerin silinmesi ama bu da bir döngü insan olma mertebesini ıskalayan her topluluk ve onların vahşi torunları eliyle eserleri siliniyor dünyadan

      Allah annenize sağlık sıhhat versin dayınız ve diğer yakınlarınızdan göçenlere rahmet eylesin

      Teşekkürler yorum için 🙏

      Sil
    2. Sağolun Türker Bey, çok acı kadim medeniyetlerin silinmesi ama bu da bir döngü insan olma mertebesini ıskalayan her topluluk ve onların vahşi torunları eliyle eserleri siliniyor dünyadan

      Allah annenize sağlık sıhhat versin dayınız ve diğer yakınlarınızdan göçenlere rahmet eylesin

      Teşekkürler yorum için 🙏

      Sil

Bırak Dağınık Kalsın sitesinde Çam Ağacının Gölgesinde vardı

  *Çam Ağanının Gölgesinde, Handan Kılıç’ın 2022 yılında çıkan romanı. Yazarın bu ilk roman fakat daha önce yayınlamış öyküleri var. Bir ilk...