Soğuk Zincir (yazi-yorum.net)



Dar zamanlardayız ama geniş gönüller sürmek muradımız. O vakit, zaman da, mekan da açılır ve olduğumuz yer adeta esen rüzgarın saçlarımızı okşadığı, dalgalarla sarıp sarmalanmış yeşil ve ferah bir adaya dönüşür çünkü.

Peki bu “Hal”e giden yol nereden geçer? Sanırım önce bu sıkışıklık hissini fark etmek, buradan çıkmaya niyet etmek ve bunun için kendimize izin vermekle işe başlamalı. İş diyorum çünkü en önemli işimiz; bizi kendimize götürecek o gemiyi çatmak, bireye bırakılmış bir iştir ve epey emek ister.  



Yol uzun. Yanımıza şiirlerden su mataraları, kitaplardan azıklar almalı. Duraklarda oyalanacak bir şeyler de lazım, abur cubur babından diziler, oyunlar olabilir. Ama en önemlisi içine girip kendimizi unuttuğumuz, adeta kaybolduğumuz ve bu kayboluştan zevk aldığımız bir araç temini. Yani sevdiğimiz bir uğraşın keşfi. Tabi bu keşfin asıl işimize, bizi adamıza götürecek o geminin yapımına destek olacak nitelikte bir uğraş olması da önemli. Yerimizde durup bize sürekli kazandın, kaybettin diyerek skor tahtasına mahkum eden, oyundan ekranlara hapseden tuzaklar uğraştan sayılmaz. Ama bir sinema filmi mesela, seyrederken içine girme şansı elde ederseniz iyi bir imkandır. Yoksa o da ürün yerleştirilmelerin zihnimize sızdırıldığı bir tüketim aracından öteye geçmez. Dahası en kıymetli varlığımızdan, zamandan eder bizi.    


NOT:

Sadece üç günde yüksek bir okunma sayısı yakalayan bu yazımın devamına 15/06/2020 tarihinde yenilerek aylık yayınına giren https://www.yazi-yorum.net/ sitesinden 

https://www.yazi-yorum.net/deneme/soguk-zincir-handan-kilic_713 bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.




1 yorum:

  1. Evet en kıymetli varlığımız zaman Handan hanım.Diğeride elden gidince değerini daha iyi anladığımız sıhhat bence.

    YanıtlaSil

Bırak Dağınık Kalsın sitesinde Çam Ağacının Gölgesinde vardı

  *Çam Ağanının Gölgesinde, Handan Kılıç’ın 2022 yılında çıkan romanı. Yazarın bu ilk roman fakat daha önce yayınlamış öyküleri var. Bir ilk...