THE AFFAİR


SİNEMA GÜNLÜĞÜ 111.

SPOİLER İÇERİR.

4 SEZONLUK +18 uyarısı olan bir dizi. Sanırım her sezon 10 bölüm. 

Bir edebiyat uyarlaması olduğu için başladım. Tıpkı Ayfer Tunç'un Suzan Defter adlı kitabında olduğu gibi bir anlatım var. Yani, nasıl kitap günlüklerden oluşuyor ve aynı günü karşılıklı yaşayan adam ve kadın başka anlamlar çıkararak ve genelde kendilerine karşı objektif olamayarak yazıyorsa bu dizide de aynı olayları iki tarafın gözünden aynı bölüm içinde arka arkaya iki kısımda izliyoruz. En cazip yönü bu. Çünkü herkes kendine yontuyor ve öyle farklı anlıyor ki karşısındakini:) 

Yaşadıklarımızı hatırlama şeklimizin aslında bir tür anı yaratma olduğunu fark ediyoruz. 

2015'te en iyi drama seçilmiş. Bir nevi aşkı memnu tadında entrikalar, aşklar ve çözülmesi gereken bir cinayet var.   

İkisi de evli olan bir çift var. Kadının, çok yakışıklı kocası, adamın güzel ve kariyerli, zengin, aynı zamanda dört çocuğunun annesi olan bir karısı varken bu iki insan bir şekilde karşılaşıyorlar. Klişe bir konu her karakterin gözünden ayrı anlatıldığı için izleyici ile bağ kuruyor. Başarılı bir yazarın damadı olan başarısız yazar Noah, kayınpederinin yaşadığı kasabada karşılaşıyor herkesin aşık olduğu güzel Alison'a. 

Onları birbirine dolayan ortak yaraları mıdır, cazibe midir bilinmez ama bir zaman için birbirine derman olacakları sanrısına kapılan Noah ve Alison 'un yasak aşklarını izliyoruz. Taraflar önce kendilerine hakim olma çabası gösterseler de aşka yeniliyorlar ve ilk dört bölümde ateşli bir aşk yaşıyorlar. Kalan 36 bölümde ise bunun ağır bedellerini ödüyorlar. Eşlerinden boşansalar da çocuklar yüzünden sürekli görüşmek zorunda kaldıklarından epey sancılı ailevi problemlerle boğuşuyorlar ki, değer miydi diyorsunuz:) Ama öyle coşkulu, çekimi yüksek bir aşk ki, tarafların her şeyi yıkmalarına, böylesi bir aşkın insanın karşısına bir kere çıkabileceğine, şansı yakalayamazsan ya da risk alıp denemezsen hep pişman olabileceğine inanıyorsun. Ha, sezonlar ilerledikçe, deneyince de bir şey olmadığını görüyorsun. Beşinci sezon da yoldaymış diyorlar:)) 

Dizinin Netfilx yapımı ve +18 yaş uyarısını tekrar belirterek yapımcıların diğer dizilerden farklı olarak kadın erkek çıplaklığını eşit kullanmakla övündükleri notunu düşerek satırlarıma son vereyim.  




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bırak Dağınık Kalsın sitesinde Çam Ağacının Gölgesinde vardı

  *Çam Ağanının Gölgesinde, Handan Kılıç’ın 2022 yılında çıkan romanı. Yazarın bu ilk roman fakat daha önce yayınlamış öyküleri var. Bir ilk...