EASY NETFLİX

  SİNEMA GÜNLÜĞÜ 112



"Joe Swanberg tarafından yaratılan dizinin senaryosunda ve yönetmen koltuğunda da kendisini görüyoruz. Dizinin farklı karakterlere yoğunlaşmış olan bölümleri ise başlı başına bir merak unsuru uyandırıyor. Modernize edilmiş hayatlarımızın aslında ne kadar uç noktalara ulaştığını izleme şansı yakalıyoruz. Elbette ki aşk, ilişki, cinsellik, teknoloji, felsefe, inançlar, diyalog ve daha birçok noktaya değinen salt bir senaryo oluşuyor."

BENİM YORUMUM:

Saçma sapan bulduğum bir yapım. Açık evlilik denilen garip bir kabulün ondan da sıkılmış taraflarının yeni deneyimler yaşayıp gelip birbirlerine anlattıkları bir dizi. Seksten o kadar bıkmışlar ki, yeni partnerler de heyecan vermiyor.

Azıcık sevgi yetecekken herkese dedirtiyor. İnsanların sevgiye, duygulara aç olduğu bir toplum. Dünya küçük bir köye dönüşmüşken bu salgın bizim toplumumuzu da sarıyor yavaş yavaş. 

Baskıcı, kapalı toplumlarda insanlar gizli saklı ilişkiler yaşar ve bu gizem olaya heyecan kattığından insanları diri tutar. O yüzden insanlar kaçamak yapmayı marifet sayar. Adı üstünde kaçış noktasıdır. Ama artık her şeyin açıktan yaşandığı toplumlarda onun da heyecanı kalmaz.

Kabul etmeli ki, bütün ilişkilerin başlangıç, devam ve bitiş noktasının önemli unsuru olan cinsellik bile insanlara bir yere kadar cazip gelir. Her şey açıktan, serbest olunca onun da manası kalmıyor. 

Bu açıdan Netflix ile büyüyen genç nesli büyük bir tehlike bekliyor: Tatminsizlik. Önceki nesillerin suçlayacakları toplumsal baskılar, el alem, ailelerin zorunlu yönlendirmeleri, erken evlilikler vardı ama artık özgürleşmek diye adlandırılan yalanın içinde her şeyi çabucak tüketen gençler kendilerini yani ruhlarını tatmin edecek manevi değerleri keşfetmezlerse hayatın heyecanı meyecanı yok deyip gidecekleri yol belli ve orası da huzurla yaşanan, mutluluk diyarı değil. Her gün daha da dibe doğru çeken tatminsizlik, hedefsizlik batağı.

Bu hal, yani hayatın boş olduğu algısının erken yaşta fark edilmesi değerlendirebilene şans, umutsuzluk bataklığına saplananlara ise ciddi bir ayak bağı. Kimse akıl almayı sevmez. Bunu kendimizden biliriz ama evlatlarımıza sürekli telkinde bulunarak onların da duyarsızlaşmasına sebep oluruz. Bu nedenle öneri sunmanın faydası yok.

Ben sadece her şeyin bir oyun eğlenceden olduğunu fark eden genç/ yetişkin/ orta yaşlı ya da hayatının sonbaharındakilere şans diliyorum. 

Kalplerini tatmin edecek değerleri keşfetmeleri için bol şans.     

2 yorum:

  1. Kendi düşüncelerimi okudum sanki. Ortak endişeler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonu Nereye gider bilinmez ama dünya bile istemiyor üzerinde bu kadar kalabalık bıkkın tatminsiz insanı bir virüsle nüfusu seyreltiyor

      Sil

Bırak Dağınık Kalsın sitesinde Çam Ağacının Gölgesinde vardı

  *Çam Ağanının Gölgesinde, Handan Kılıç’ın 2022 yılında çıkan romanı. Yazarın bu ilk roman fakat daha önce yayınlamış öyküleri var. Bir ilk...