Yürürken ne kadar mutlusun?

Birkaç mevsim renkler solunca/ Tükenmez hayatının sesi” ama bize tükenmiş gibi gelir bir zaman. Bazen o sessizliğin, renksizliğin içinden geçmek gerekir, kendi rengini bulmak, dönüp yaşamına bakmak için. “Kocaman bir hiç” diye düşünürsen uzar o tünel ama bir gün bir yerlerde misal sevdiysen ya da ne bileyim düştüysen ama sonra kalktıysan yine yapabilirsin. Hatta tekrar yapmana, yaşamana da gerek yok, geçip gidenle de sana uğradığı için mutlu olabilirsin. Mantığın bunu söyler, arkadaşına teselli versen nice güzel gidiş ve varış yolları gelir insanın aklına da neden kendi sessizliği içinde kaldığında bütün renkleri silinmiş gibi hisseder yaşamın?

Oysa hayat bir yerlerde birileri için akmaktadır. “Günler insanlar arasında dolaştırılır” madem elbette iyileri gelecektir. Hiçbir şey göründüğü kadar iyi, söylendiği kadar kötü de değildir hem. Belki de biz çok iyi günler gördük ama içinden geçerken şükretmedik, dahasını istedik, şikâyet ettik ve olan da gitti. Bir daha bize gelene kadar da epey zaman geçecek farz edelim. Yine de olanı, günü, yaşanılanı kabul etmeden bitmiyor. Mevsimler, yıllar, şehirler değişiyor ama insan hep aynı kısır döngüsünü sırtında taşıyor. 

Yürü ve geç… Üzerinden dökülenler üzecek elbet ama insan nelere alışmıyor? Yaşamak için gereken tek şey sayılı nefesimiz. Bir gün biteceği bu dünya üzerindeki tek gerçek olan soluk alıp verişimiz. O da sağlıkla olsun dileğimiz.

Handan Kılıç

10 Mayıs 2022       



 

4 yorum:

  1. kendi kendine yetebiliyorsan ozaman mutlusundur demek uzun uzun yazmışsın ne güzel blog sayfanın bi tık daha genişletmeni öneririm yazılar çok küçük kalıyor başarılar .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yorum için teşekkürler. Önerinizi açar mısınız? Bi tık genişletmek ne demek? Yazılar normalden bile büyük. Sayfanıza baktım sizin kullandığınız puntodan da büyük. Küçükten kastınız yerleşime yönelik mi?

      Sil
  2. Sayfanın boyutunu genişletmeni öneririm demek istemiştim
    yazı fontunuz güzel iyi çalışmalar dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler hazır şablonla hazırladığım için onun sunduğu ölçüler

      Sil

Çiçeklenelim, vakit bahar!

“Bütün çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelmesini engelleyemezsiniz.” demiş Pablo Neruda Çiçekler koparılıp baharda kış yaşatılalı çok...