Ne Yerdesin Ne Gökte!

 

Yerdesin. Bir zamanlar gökteydin ya da öyle uzak bir bilinmezlikte. Sonra bir de baktın ki yerdesin. Büyüdükçe daha da yaklaştın yere. Ayağın sağlam bassın dediler, itiraz etmedin, hayallerim var diye. 

Gün geldi aşkla savruldun göğe. Zamanla o da eskidi, işte buradasın, yine yerde. 

İnsan kah göktedir kah yerde. Bu kadar salınmak iyi bir şey mi bilmiyorum; orta yoldan gitmek iyidir lakin rutin de sıkıcıdır derler. 

Çizginin dışında olmak, çok yükselmek, hemen ardından alçalmak ve bu halin sık tekrarı jet lag kadar yorucu. 

Öyleyse rutin rahatlatıcı. Zaten rutininin değeri kaybedince anlaşılır. Hayat, bu gerçeği geçmişi yıkıp geleceği yeniden inşa ederken herkesin ömründen başka başka geçerek yaşatır. 

Yerdesin; kolay değil yeryüzünün bin bir çileyle hemhal çehresine bakmak. 

Kabuğu hala kızgın; depremler, yangınlar, susuzluk, ihmal, çirkin ama yükseldikçe revaçta olan betonlar, her şeye zarar veren ve giderek çoğalan insanlar. 

Hepsi ile çevrelenmişken yer kabuğu kızmakta haklı elbette ama biz de seçimimiz dışında geldiğimiz bu yerde maruz kalıyoruz kötülere, kötülüklere. Ve çoğu zaman yerin altına batasıca katillerle, vicdansız ve aymazlarla aynı toprağa ayak basmaya, aynı atmosferi solumaya devam ediyoruz. 

Çünkü gidecek başka bir yer yok. Öyleyse dünyadan aldıklarını kaliteli bir şekilde yine ona sunmaktan başka çıkar yol da görünmüyor.

Yerdesin, göğe de yükselebilirsin. Kanatlarını kırdılarsa balonla yükselmeyi deneyebilirsin. Yeter ki, ağırlıklarını tek tek bırakmayı ve seni yere bağlayan o ipi kesmeyi unutma. 

Umut ne yerde ne gökte. Uzakta değil, içinde...  

Handan Kılıç 

11/08/2021

#handankılıc

6 yorum:

  1. İnsan ne yerde ne gökte. Aslında fiziken bulunduğu yerde değil ruhen hissettiği yerde. Keza söylediğin gibi umutta öyle. En zoru da içimizde var olan umudu gün yüzüne çıkarabilmek...
    Emeğine sağlık. Çok içten yazmışsın. Bu arada bu blogu takip et butonunu eklememişsin. Eklediğin taktirde seni takip edebilir yazılarından haberdar olabiliriz. Eklemeni tavsiye ederim.
    Saygılarımla. Vesselam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Meczup Yazar sizin yazınızda görüp instagramı sayfaya göndüm öncesinde insatayı gösteren bir kod kullanıyordum ve birden çalışmamaya başlamıştı teşekkür ederim
      Bloga ve yazıya dair söyledikleriniz için de teşekkür ederim
      izleme butonu vardı ve hiç sayı artmadı bu da beni üzdü instagram hesabımı paylaşınca ise burası artmadan instagram takipçi sayım belki on katı arttı. Ben de demek ki modası geçmiş bu gaddet in diyerek kaldırdım yakın zamanda:))

      Sil
    2. Rica ederim. İçeriğimden faydalanarak sayfanıza instagram hesabınızı eklemiş olmanıza ayrıca sevindim. Takipci gadgetini eklediğinizde yeni paylaşım yaptığınızda sizi takip edenler yeni yazınızdan haberdar olabilirler. Yinede siz bilirsiniz tabi ki (:
      Saygılarımla. Vesselam...

      Sil
    3. ekledim izleyici kısmını teşekkür ederim beklerim takibe

      Sil
    4. Rica ederim. Takipteyim. Vesselam...

      Sil

Bırak Dağınık Kalsın sitesinde Çam Ağacının Gölgesinde vardı

  *Çam Ağanının Gölgesinde, Handan Kılıç’ın 2022 yılında çıkan romanı. Yazarın bu ilk roman fakat daha önce yayınlamış öyküleri var. Bir ilk...