NETFLİX'TEN İYİ FİLM ÖNERİLERİ 1

 SİNEMA GÜNLÜĞÜ 

213. FİLM  ENOLA HOLMES  2020


Sekiz yaşında kız bir yeğenim var, üç yaşlarından beri "Ben istersem her şeyi başarabilirim" der. Bunda koç burcu olmasının kısmen etkisi olsa da asıl sebep şahane annesi olan kardeşimdir. Anne bir çocuğun tahtını da yapar bahtını da aslında. Bu film de onun ispatı gibi. Sherlock Holmes'in, annesi tarafından tek başına yetiştirilen, abilerini görmemiş kardeşi küçük kız kardeşi olan Enola'nın toplumun kendisine biçtiği rolleri reddederek kendi seçimlerini yapması ve genç bir kadın olarak abisinin bir adım önüne geçen zekasıyla onun yolundan gitmesinin hikayesi anlatılıyor. Gayet güzel bir yapım, ailecek izlenebilir.



214. I'M THİNKİNG OF ENDİNG THİNGS- 2020-Charlie Kaufman



Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Being John Malkovich ve Anomalisa gibi yapımların arkasındaki yetenekli kalem Charlie Kaufman’ın filmi izlenmeye değer. Çok farklı, düşündürücü bir yapım. İzlenmeli.










215.SERGİO


Brezilya'lı BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Sergio Vieira De Molla’nın hayatını konu ediniyor. Sergio ile ilgili iki film çekilmiş biri 2009 biri 2019 yılında. Biyografiler her zaman ilgimi çekmiştir.  Netflix'te 2019 yılında çekilen film var. İyi seyirler.







216.THE ART OF LOVİNG


Bu hikaye imkansızı başaran bir kadının, Michalina Wislocka'nın hikayesidir. Kadın doğum doktoru olan baş kahraman tek başına muhafazakarlığı ve yaygın cehaleti bir kenara atan Wislocka bütün ülkeyi etkisi altına alır. Bu kadının yazdığı kitap sayesinde, toplum hayatında kadının yeri, cinsel yaşamdaki değiştirme sürecini anlatan yapım seyirlik.









217- ÖZGÜRLÜK YAZARLARI 2007


1994 yılında geçiyor, 1999'da roman olarak yayınlanmış. Yani gerçek bir hikayeden uyarlanmış. Tam bir idealist öğretmen filmi, öğrencileri ile beraber yazı yolculuğuna çıkan ve gözden çıkarılmış insanlar olan öğrencilerine başarıyı tattıran bir kadın. Hem de kendi özel hayatında aşık olduğu adamdan ayrılırken bunları başarıyor, kendi ayakları üzerinde duran bir kadın iyileştirirken iyileşiyor. 

90'ların idealist dünyasından ne kimse kaldı ne de hayaller... Nostalji isteyenler ile bizim yetiştiğimiz zamanları görüp anlamak isteyenler izleyebilir.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bırak Dağınık Kalsın sitesinde Çam Ağacının Gölgesinde vardı

  *Çam Ağanının Gölgesinde, Handan Kılıç’ın 2022 yılında çıkan romanı. Yazarın bu ilk roman fakat daha önce yayınlamış öyküleri var. Bir ilk...