RIHTIMLAR ÜSTÜNDE 1954

      SİNEMA GÜNLÜĞÜ 115.FİLM 


Sekiz dalda Oscar alan, Marlon Brando filmi kült filmlerden. Meselesi olan bir film. Zamanına göre hareketli. Süresi uzun, bu oğlumu biraz zorladı, yeni nesil hızlı, kısa süreli diziler ve filmlere alışık. Ama yine de oğlumun listesindendi:) Benim filmlerine gelene kadar derin tahlillere girmiyorum. 

Link göstererek yaptığım alıntılarla detayları okuyabilirsiniz.    

On the Waterfront, Oscar ödülü kazanmış 1954 yapımı bir Amerikan filmidir. Filmin senaryosu Budd Schulberg tarafından yazılmış ve Elia Kazan tarafından yönetilmiştir. Baş rollerinde Marlon Brando, Eva Marie Saint, Rod Steiger, Karl Malden ve Lee J. Cobb. Film müzikleri Leonard Bernstein tarafından bestelenmiştir.





"Terry Mallon zor şartlarda liman işçisi olarak çalışan eski bir boksördür. Ringlerdeki başarılı kariyerinden liman işçiliğine kadar düşen adam bir nevi bunalımdadır. Çalıştığı limanın ve civar limanların patronu Johnny Friendly görünürde liman işletmeciliği yapsa da kimi illegal işlere karışmaktadır. Bunlardan biri Terry’nin başını derde sokacaktır. Çocukluk arkadaşının Friendly’nin emriyle öldürülmesine tanık olan Terry, hiçbir suçu olmamasına rağmen suçlu konumuna düşmüştür. Friendly için çalışan ağabeyi de ona sırt çevirince liman işçilerini bir araya getirip büyük bir ayaklanma başlatacaktır.
Usta yönetmen Elia Kazan imzalı film, New York Sun yazarlarından birine ait bir öykü dizisinden sinemaya uyarlanmıştır. Marlon Brando ve Karl Malden’in unutulmaz performanslarına ev sahipliği yapan film sekiz dalda Oscar kazanarak büyük bir başarı elde etmiştir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bırak Dağınık Kalsın sitesinde Çam Ağacının Gölgesinde vardı

  *Çam Ağanının Gölgesinde, Handan Kılıç’ın 2022 yılında çıkan romanı. Yazarın bu ilk roman fakat daha önce yayınlamış öyküleri var. Bir ilk...