KAR YAĞMIŞ YOLLARA, ÖRTÜLMÜŞ İZLER... CEM ADRİAN



Her şey yılbaşında erken doğum günü kutlaması isteyen yeğenim Mesut Emir'in kardan adamlı pastayı seçmesiyle başladı. Dün yani 5 Ocak onun doğum günü idi. 5 yaşını doldurdu. 

Yıllar ne çabuk geçiyor. Doğumu beklediğimiz o gece hala aklımda... Onu karşılamaya İzmir'e gidişim ama geç kalışı... Bütün geceyi uyanık ama neşeli geçirip tam benim duruşma için Ankara'ya dönmem gerektiği sabah hava alanına giderken kardeşimin alelacele hastaneye yatırılışı, Ankara'ya o gece ilk yoğun karın yağması, yıllar önce İzmir'e bir gün yağan karda babamın içinde bulunduğu servisin devrilip elinin parçalanması, aylarca geçirdiği ameliyatlar, bunun içimize saldığı korkularla Ankara'da nasıl araba kullanacaksın diye endişelenmesi, arabanın hava alanı otoparkında olması sebebiyle toplu taşım kullanamayacak olmam, Esenboğa'nın adının boş yere böyle zorlu olmayışı, Atakule'ye yakın evimin bütün yokuşlarının karla kaplanması, yine de yavaş ve seyirlik manzaralar eşliğinde keyifli bir yolculukla eve varıp duruşmaya kadar kestirecek vakit bulmam, bu arada yeğenimin son anda sorun çıkarıp bu dünyaya gelmeme konusunda inatlaşması sonucu doğum şeklinin değişmesi derken 5 Ocak hatıraları ve heyecanları ile hep içimde kalacak bir tarih:)) 

İşte yine Mesut Emir, yine o meşhur inadı, illa ki kardan adam diye tutturuşu ve Avusturalya yanarken Ankara'nın ilk yoğun kar yağışının başlaması. 

Yine de çok özlemişim beyazı, karı, yeğenlerimi... Bir İzmirli olarak ayrı sevinç dolsa da içime, ne zaman çıkıp yürürüm bilmiyorum. Yıllardır kar görmemiş biri olarak şimdilik camın arkasından bakıyorum sabah sürprizine:)) 

Umarım sokaklarda yaşayan insanlar için Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları yeterli gelmiştir. Üniversite öğrencilerinin (iki günde biri tıp fakültesi öğrencisi dört genç) gelecek görmeyerek, yaşamak için sebebim yok, işsizim, cebimde bir TL var diyerek intihar ettiği şu günlerde karın gerçekleri örten bir örtü olmaması dileğiyle... 

Muhteşem sesi ve yorumu ile Cem Adrian huzurlarınızda...   



Sen Gel Diyorsun (Öf Öf)

Cem Adrian
Aramıza girmiş dağlar, denizler
Gelemem diyorum öf öf, sen gel diyorsun
Kar yağmış yollara, örtülmüş izler
Örtülmüş izler
Bulamam diyorum öf öf...
Sen bul diyorsun
Sen bul diyorsun
Kar yağmış yollara, örtülmüş izler
Örtülmüş izler
Bulamam diyorum öf öf...
Sen bul diyorsun
Sen bul diyorsun
Sanma bu sevgimiz sence yaygara
Ne dertler bıraktın öf öf, hep sıra sıra
Sen yoksun ya böyle ıssız Ankara
Sensiz Ankara
Duramam diyorum öf öf...
Sen dur diyorsun
Sen dur diyorsun
Sen yoksun ya böyle ıssız Ankara
Sensiz Ankara
Duramam diyorum öf öf...
Sen dur diyorsun
Sen dur diyorsun
Kızıltuğ'um baharı…

Söz: Ali Kızıltuğ

Müzik: Aşık Emrah (Hamza Başyurt)


Düzenleme: Cem Adrian











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bırak Dağınık Kalsın sitesinde Çam Ağacının Gölgesinde vardı

  *Çam Ağanının Gölgesinde, Handan Kılıç’ın 2022 yılında çıkan romanı. Yazarın bu ilk roman fakat daha önce yayınlamış öyküleri var. Bir ilk...