KATEGORİLER

TİMSAH GÖZLERİ 2014 Fransız Filmi

SİNEMA GÜNLÜĞÜ 104. FİLM 



Timsah Gözleri filminde: İki kız kardeş olan Josephine ve Iris'in hiç bir ortak yönleri yoktur. Jopsephine, 18. yüzyıl konusunda uzman bir tarihçi ve modern hayatın getirdiklerine karşı direnen bir kadınken, güzelliği ile dikkat çeken Iris, Paris'te lüks bir hayat sürmeyi tercih etmektedir. Iris bir gece arkadaşları ile yemekteyken, bir roman yazdığını söyler. 



Söylediği yalanın altında ezilen genç kadın, kocası tarafından terk edilen ve borç batağında olan kız kardeşi Josephine'ye para karşılığı bir roman yazdırarak kendisinin olduğunu iddia edecektir. Ancak kitabın büyük başarısı, iki kız kardeşin ilişkisini zamanla kökünden sarsacak ve hayatlarını ebediyen değiştirecektir.

2014 yapımı film güzel. Boş zaman değerlendirmek, kafa dağıtmak, terk edilmiş bir kadının yeni bir aşkla yeniden ayağa kalkışını izlemek isteyenlere önerilir. 

Aşk, ölüyü bile dirilten, kitaplar yazdıran, insanın kendini keşfetmesine ışık tutan bir yolculuk. Burada mutlu sonla bitiyor film. İnsanlar mutlu sonları hatırlamaz, bu yüzden kalıcı etki için kötü bitmeli derler hep ama biraz da umut verici filmler gerek. Ruhun dirilişi için. 

3 yorum:

  1. Gerçekten ya izlenecek listemi görseniz bir de yazılacaklar var🤯 not alarak izlemeye başlayalı 370 filmi geçtim dün itibariyle ama burada yazabildiğim 100 Kerim başında ne okunacak ne yazılacak ne seyredilecek listelerine yetişmek mümkün
    Az önce bir arkadaş liste göndermiş 1000 film var 😫 dedim ben karşılaşma kavramına inanıyorum doğru zamanda doğru filmle karşılaşmak en güzeli 😘🌺🌹

    YanıtlaSil
  2. Yalan söylemesine ne gerek varmış halbuki şimdi medya ünlüleri bile kitap yazıyor:)))İlginçmiş konusu ve mutlu sonla bitmesine sevindim. Mutsuz sonları sevmiyorum. Ama bazen kaçınılmaz oluyor Anna Karenina gibi acaba mutlu bitseydi yine o kadar büyük bir roman olur muydu bilemiyorum? Bu filmi izlemek isterim.
    Eline sağlık Hayat'cığım, çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatırda kalsın istenen kitaplar ve filmler mutsuz sonla biter kural olarak
      Mutlu bitenleri basit bulur sanat yönetmenleri ama bu ara ihtiyacımız bınlar demek ki iyi geliyor mutlu sonlar

      Sil