KATEGORİLER

HARRY POTTER SERİSİ

Merhaba,

Bir kaç gün fantastik ve çok bilinen vurdulu kırdılı "Erkek" filmlerinden bahsedeceğim. Cinsiyetçi bir yaklaşım oldu belki ama gerçekler acıdır:)) 

Bir kaç haftadır, zoom yayınlarımızın olmadığı akşamlarda sokağa çıkma yasağı olan oğlumun gönlü olsun diye onun seçtiği filmleri izliyoruz. Dolayısıyla son derece hareketli, şiddet korku, kan, düello içeren bu filmlerden içim kurudu. Ama azmettim devam ediyorum. Belki böyle yıkıcı eril yanı güçlü filmler izleyerek pasif dişil yanımı törpüler dengeye gelirim. Ama şöyle güzel bir aşk filmi izlemeye hasret kaldım. 

Gerçi dünyada ne inanacak aşk kaldı, ne tutunacak bir umut. Kocaman bir bilinmezliğin içinde sürükleniyoruz hep beraber. Bu gün yurt dışında yaşayan bir arkadaşım zoom dan bir arkadaşının cenazesini izlediklerini anlattı mesela. Hasta sayıları hızla artıyor ve biz her şeyi film gibi izliyoruz. Bir musibet isabet etmeden o illetin ne olduğunu kimse anlamıyor. Öyle çok dijital platformlar ve internet üzerinden her şeyi izliyoruz ki, ne gerçek ne kurgu karıştırır olduk. Çok garip bir zamandan geçiyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin.

Öyleyse seri ile başlayalım: En çok seyredilen, en çok okunan çocuk ve büyüklerin çok sevdiği Fantastik edebiyat ve sinemanın gözdesi Harry Potter'dan bahsedelim. Biz bu akşam devam edeceğiz ve kim bilir kaç akşam daha:)) 

SİNEMA GÜNLÜĞÜ 108. -109-110. FİLMLER 

HARRY POTTER SERİSİ 1*2*3

Gerçekten güzel bir seri. Duygusal yanı olsa da uzun uzun yazmıyorum.  Emma Watson nasıl tatlı bir çocukmuş. İlk filmde hepsi çok hoşlar. Başarılı bir yapım. Kül kedisinin erkek versiyonu olan Harry garibinin yuvasını Allah yapıyor, ona koruyucular gönderiyor. Yetimi öksüzü gözetmek önemli tabi:)) Filmlerin sonunda hep iyilerin kazanması tesellimiz. Başına gelmedik olay kalmasa da ilahi adalet illa ki tecelli ediyor. Darısı gerçek dünyanın başına.     



Harry Potter, İngiliz yazar J.K. Rowling tarafından yedi kitap halinde yazılan fantastik roman serisi ve bu kitaplardan uyarlanan film serisi. Dünya çapında elde ettiği başarı ve yakaladığı satış rakamlarıyla çığır açmayı başarmış ve edebiyat tarihine geçmiştir.

ekşi sözlük yorumları için tıklayın:

3 yorum:

  1. "Gerçi dünyada ne inanacak aşk kaldı, ne tutunacak bir umut" demeyin,düşünmeyin öyle🙄
    Dünya nelere gebe hiç birimiz bilmiyoruz ama Dünya ve insan var oldukça aşk, sevgi, umut hep var olmalı ve bence olacakta🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz bu yorumu yazdığımızda ben aşk üzerine yazıyordum zaten 😉 ara ara bitmiş gibi geliyor aşk dünya üzerinde :) ama ne demiş şair aşk hiç biter mi kalır bir kitapta ... gidip o şarkıyı dinleyeyim teşekkür ederim yorum yazma zahmetiniz için
      Bakalım dünya nelerle gelecek bize

      Sil
  2. Valla ben oğlum ısrar etmese başlamazdım ama epey güzelmiş:)zaten iyi çocuk eserleri Hem büyüklere hem çocuklara hitap edenler olurmuş
    Kopmak lazım ara ara :) sevgiler
    Katkınıza teşekkür ederim 😊

    YanıtlaSil